ឃីយ៉ូ អូម៉ាកាសេ ប្រារព្ធខួប៥ឆ្នាំ ជាមួយនឹង ម៉ឺនុយ អូម៉ាកាសេមួយដែលបំផុសគំនិតដោយខ្មែរ ពីដំណើរកម្សាន្តទូទាំងប្រទេសកម្ពុជារបស់មេចុងភៅ Kentaro Katsumata
25-11-2025 14:57
(ភ្នំពេញ)៖ ភោជនីយដ្ឋាន ឃីយ៉ូ អូម៉ាកាសេ មានមោទនភាពក្នុងការបង្ហាញ «ដំណើរកម្សាន្តធ្វើម្ហូបទូទាំងប្រទេសកម្ពុជា» ដែលជាបេសកកម្មដ៏អស្ចារ្យមួយ ដែលដឹកនាំដោយលោក Kentaro Katsumata ម្ចាស់ភោជនីយដ្ឋាន ឃីយ៉ូ អូម៉ាកាសេ និងជាមេចុងភៅប្រតិបត្តិ ដែលនឹងធ្វើការសម្របសម្រួលសិល្បៈជប៉ុនដ៏ល្អជាមួយបេតិកភណ្ឌក្នុងស្រុក។
បន្ទាប់ពីស្នាក់នៅប្រទេសកម្ពុជា រយៈពេល ៥ឆ្នាំ លោកបានលង់ស្នេហ៍នឹងប្រទេសកម្ពុជា ហើយហៅប្រទេសកម្ពុជាថា ជាផ្ទះថ្មីរបស់លោកដោយមោទនភាព។
ដើម្បីអបអរសាទរខួបលើកទី៥ របស់ភោជនីយដ្ឋាន ឃីយ៉ូ អូម៉ាកាសេ លោកបានធ្វើឱ្យបេសកកម្មរបស់លោកក្លាយជាការពិត ក្នុងការធ្វើដំណើរឆ្លងកាត់ប្រទេសកម្ពុជា តាមរយៈគ្រឿងផ្សំដ៏កម្រ រូបមន្តតាមបែបប្រពៃណី និងសហគមន៍ដែលថែរក្សាពួកគេ។ ដំណើរឆ្លងកាត់កំពង់ធំ សៀមរាប បាត់ដំបង ក្រុងព្រះសីហនុ កំពត និងកែប លោកចុងភៅ Kentaro ចាប់ផ្តើមធ្វើដំណើរស្វែងយល់ពីបេះដូងនៃម្ហូបខ្មែរ ពីផ្ទះបាយជនបទ រហូតដល់ជលផលឆ្នេរសមុទ្រ ដោយរកឃើញរសជាតិដែលកំណត់រសជាតិពិតរបស់ប្រទេស។
ការស្វែងយល់ពីរូបមន្តចម្អិនម្ហូបរបស់កម្ពុជា
ក្នុងអំឡុងពេលធ្វើដំណើរមេចុងភៅ Kentaro គាត់បានជួបជាមួយមេចុងភៅក្នុងស្រុក អ្នកលក់ទំនិញតាមផ្សារ និងផ្ទះបាយជាលក្ខណ:គ្រួសារ ដែលពួកគាត់មានរបៀបធ្វើម្ហូបដែលជាកេរដំណែលជាច្រើន នៅក្នុងគ្រួសាររបស់ពួកគេ។ ដំណើរនៃស្វែងរករបស់គាត់ទៅលើជីវចម្រុះដ៏សម្បូរបែបរបស់ប្រទេសនីមួយៗ ម្ហូបពិសេសៗប្រចាំតំបន់ និងអត្តសញ្ញាណម្ហូបនៅក្នុងតំបន់នីមួយៗ ដោយបញ្ចូលវាជាមួយនិងភាពជាក់លាក់របស់ជប៉ុន និងទស្សននៃអូម៉ាកាសេ។ តំបន់នីមួយៗសុទ្ធតែផ្តល់នូវអ្វីដែលពិសេសរៀងៗខ្លួនដូចជា
* ខេត្តកំពង់ធំ ភោជនីយដ្ឋានល្បីល្បាញមួយដែលលក់បន្តជំនាន់ ដោយសារស៊ុបសាច់គោ និងសាច់គោក្រៀម។
* សៀមរាប ស្វែងយល់ពីអាម៉ុក ដែលជាមុខម្ហូបជាតិដ៏ពេញនិយមរបស់កម្ពុជា រួមទាំងការធ្វើប្រហុកតាមបែបបុរាណផងដែរ។
* បាត់ដំបង តាមដានប្រភពដើម នៃណែម និងឥទ្ធិពលក្នុងតំបន់ដ៏យូរអង្វែងរបស់វា។
* ក្រុងព្រះសីហនុ ភ្ជាប់ទំនាក់ទំនងជាមួយអ្នកនេសាទតាមឆ្នេរសមុទ្រ ដើម្បីទទួលបានបទពិសោធន៍ពីភាពបរិបូរណ៍នៃដែនទឹកភាគខាងត្បូងនៃប្រទេសកម្ពុជា និងរសជាតិដ៏រស់រវើកនៃទឹកជ្រលក់ក្នុងស្រុក។
* កំពត និងកែប ជាប្រភពនៃការដាំដុះម្រេចកំពត និងកសិដ្ឋានសរីរាង្គដែលផលិតឱសថ ខណៈពេលដែលស្វែងរកប្រពៃណីអាហារសមុទ្រសិប្បកររបស់កែប និងភាពទាក់ទាញនៃឆ្នេរសមុទ្រ។
បេសកកម្មនេះនឹងបង្ហាញទៅជាប្រភេទនៃអាហារពេលល្ងាចអូម៉ាកាសេដែលមាន នៅ ឃីយ៉ូ អូម៉ាកាសេ ក្នុងទីក្រុងភ្នំពេញ។ វគ្គសិក្សានីមួយៗនឹងចាប់យកពេលវេលាមួយ ពីដំណើររបស់មេចុងភៅ Kentaro ពីភោជនីយដ្ឋានបន្តជំនាន់ ដល់អាហារសមុទ្រតាមឆ្នេរសមុទ្រ ដែលបកស្រាយទៅជារឿងនិទានមួយដ៏ល្អឥតខ្ចោះនៃរសជាតិ វាយនភាព ការបង្ហាញ និងការចងចាំ។ វាគឺជាការប្រារព្ធពិធីនៃការប្តេជ្ញាចិត្តរបស់ ឃីយ៉ូ អូម៉ាកាសេ ក្នុងការគោរពកេរដំណែលវប្បធម៌ តាមរយៈសិល្បៈចម្អិនម្ហូប ដោយលើកកម្ពស់នៃប្រទេសកម្ពុជា ជាគោលដៅកំពុងកើនឡើងសម្រាប់ ការចម្អិនម្ហូបនៅក្នុងពិភពលោក។
មេចុងភៅ Kentaro Katsumata និយាយថា អាហាររបស់កម្ពុជាប្រាប់ពីប្រវត្តិនៃម្ហូបនិងរសជាតិ។ អាហារនីមួយៗដែលខ្ញុំបានចែករំលែកនៅទូទាំងប្រទេស ឆ្លុះបញ្ចាំងពីស្មារតីនៃសេចក្តីសប្បុរសធម៌ និងជាស្នាដៃដែលគួរតែលើកបង្ហាញនៅលើឆាកពិភពលោក៕










